Jag heter Charlotte Wångstedt och är en 41-årig tjej som bor i Nödinge, några mil norr om Göteborg, med min man Daniel, vår 9-årige son Zeb och våra två hundar, dvärgschnauzrarna Ruffen och Dalton.

Jag har väl egentligen tre yrkeskompetenser då jag är utbildad förskollärare och lärare upp till åk 6, dekoratör och fotograf. Även en del stylingjobb har jag genom åren åtagit mig för butiker och företag.
Men här på denna hemsida skriver jag i egenskap av fotograf och dekoratör.

Mitt fotograferande började egentligen redan på gymnasiet men än mer när jag läste konsthantverk i tre år och skaffade mig min första analoga systemkamera. Då fokuserade jag dock till största delen på att göra mönster till textiltryck och bild och det var egentligen inte förrän vår son Zeb kom för snart 9 år sedan, som mitt fotointresse växte sig riktigt stort.

Jag började fotografera med en liten digital kompaktkamera men märkte ganska snart av begränsningarna och skaffade mig min första digitala systemkamera. Jag började nu också att studera till förskollärare och lärare och parallellt med studierna fotograferade jag flera timmar varje dag och läste allt jag kom över gällande fotografisk bild. Jag gick också en kurs på Fotohögskolan i Göteborg vid akademin Valand där jag senare också deltog med mina bilder i en utställning.

Jag började efterhand att visa bilder på min Facebooksida och fler och fler vänner ville att jag skulle fotografera deras barn. När jag i juni 2013 var klar med min lärarutbildning kunde jag konstatera att jag faktiskt under studietiden utbildat mig till två yrken!

Och där är jag idag. Jag fotograferar det som fångar mitt öga och fokuserar till största delen på barn, familj och bröllop.

Jag fotar till allra största delen ute i det naturliga ljuset, det är det som ligger mig och min bildstil allra varmast om hjärtat. Men ibland rekar jag även om vårt vardagsrum till studio och det passar ju t ex jättebra när man ska fota små färska bebisar och riktigt små barn. Eller vid dåligt väder.

När jag fotograferar har jag alltid som mål att locka fram personlighet och känsla i mina bilder. Jag vill att den som anlitat mig som fotograf ska kunna titta på sina bilder om sådär 20 år och minnas precis exakt hur det kändes när vi tog korten. Hur ens barn kanske hade en speciell min för sig som liten eller hur otroligt kär och lycklig man var den där bröllopsdagen.

Mitt mål är att bevara känslor i bild!

 

Är det något mer du undrar över är du varmt välkommen att höra av dig på
min mail charlottewangstedtfoto@gmail.com
eller ringa mig på 070-680 20 10.