loading...


Att fotografera barn är bland det roligaste man kan göra. Man vet aldrig hur en fotosession kommer att bli i förhand och därför kan man inte minutiöst planera en barnfotografering. Man får helt enkelt ta det lite som det kommer, vara flexibel och känna av vad barnen gillar att göra för att de ska bjuda på sin personlighet.

 Det är just så jag brukar lägga upp en fotosession, efter barnens intresse vid tillfället. Det gör att barnen känner sig bekväma, orkar med och tolererar att jag springer omkring tillsammans med dom med kameran. 

Och faktiskt brukar de flesta av barnen jag fotar, efter en liten stund, inte tänka på att jag har kameran framför dom hela tiden.

 Detta betyder dock inte att jag passivt smyger omkring bredvid barnen utan jag deltar i samtalen och leken så mycket jag kan. Det är ju nämligen interaktionen mellan mig barnen, som ger mig den respons och personlighet jag är på jakt efter.

 En annan fördel med att låta barnen styra är att man även vinner det spontana i bilderna, det oförutsägbara som bara barn och inte en vuxen kan hitta på. 

Och som fotograf är det ju just D E T man vill åt, det är ju så de där personliga och härliga ansiktsuttrycken lockas fram.

 Så under mina barn och familjefotograferingar brukar barnen få leka väldigt mycket. Jag har ofta med mig såpbubblor och ballonger som rekvisita. Någon gång har vi också lekt "inte nudda marken" eller mest sprungit och busat och utforskat naturen och omgivningen. Och under leken fotograferar jag barnen.

 Sedan är det ju ofta så att man vill ha en del bilder på hela familjen och det fotar vi ju såklart också. Men har barnen fått en känsla av att fotograferingen är fri och inte har så mycket ramar brukar de ställa upp på några mer styrda familjebilder också.

Är du intresserad maila mig på charlottewangstedtfoto@gmail.com eller ring på 070-680 20 10 för prislista, frågor eller bokning.